Pagina de start.Prezentare.Oferte.Obiective turistice in zona pensiunii Algino.Galerie foto.Rezerva camere in pensiunea Algino.Ia legatura cu noi.
 

 


Monumentele istorice din patrimoniul cultural national din imprejurimile Pensiunii Turistice Algino

Detalii


Distante intre principalele obiective si Algino
Calendarul evenimentelor din zona
Monumente istorice in zona
Trasee turistice de urmat
Concursuri sportive in zona pensiunii
Obiective turistice in apropierea pensiunii

 

Campulung Muscel

Municipiul Câmpulung este situat in depresiunea cu acelasi nume, pe raul Targului, la o altitudine de 570-600 de metrii, la 60 km nord-est de Pitesti. Declarat municipiu in 1994, in prezent localitatea are aproximativ 42800 de locuitori. Este mentionata documentar in anul 1292, iar in 1300 este mentionat ca si oras (este astfel cel mai vechi oras din Muntenia). In 1330 aici si-a stabilit resedinta Basarab I primul domn al Tarii Romanesti. Mai tarziu in 1369 capitala este mutata de catre Vladislav I la Curtea de Arges.

Orasul Campulung mai este renumit si pentru faptul ca aici a fost redactat cel mai vechi document scris in limba romana - Scrisoarea lui Neacsu din Campulung catre Hans Benkner, jude al Brasovului. Aceasta scrisoare furniza informatii despre dispunerea si miscarea trupelor otomane din aceasta zona a tarii.
Unul  din cele mai importante obiective turistice este Manastirea Negru Voda, care  a fost construita de catre voievodul Radu Negru  in 1215 si a fost rezidita de fiul acestuia, intemeietorul Tarii Romanesti, Basarab I si terminata de fiul sau Nicolae Alexandru Basarab in 1351.
In cadrul manastirii se afla si Casa domneasca a lui Matei Basarab dar si Casa Staretiei (construita de Constantin Brancoveanu).

 

 


Alte obiective unde se poate practica un turism religios sunt:
Biserica Domneasca din Campulung  construita in 1567 de catre domnitorul Petru Schiopul si Doamna Chiajna.
Biserica romano-catolica Baratia construita in secolul 13. Turnul sau impresionant a fost realizat mult mai tarziu, in 1730. Biserica adaposteste lespedea funerara a comitelul Laurentius de Longo Campo.
Biserica Subesti construita in 1551 si refacuta ulterior in 1779.

 

Castrul roman JIDAVA

In CASTRUL ROMAN DE PIATRA SI DE PAMANT JIDAVA SITUAT IN cartierul satul Apa Sarata, din orasul Câmpulung, se afla ruinele celui mai important castru de pe Limes Transalutanus, adica de pe fosta granita fortificata dintre teritoriul cucerit de romani si dacii liberi.

 

Dealul MATAU

Dealul Măţău, cel mai înalt deal din ţară, din Comuna Mioarele se află la poalele Carpaţilor Meridionali, în Subcarpaţii Getici, la o altitudine ce variază între 650 şi 1.017 de metri. Aflată la doar şapte kilometri de oraşul Câmpulung Muscel.

 

Mausoleul eroilor de la Mateiasi

Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare - Pravăţ, jud. Argeş, cunoscut si sub numele de "Mausoleul de la Mateias", situat pe dealul cu acelasi nume, este dedicat eroilor din Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. Realizat intre anii 1928-1935, in principal din calcar de Albesti, este compus din doua corpuri: primul, orizontal, adaposteste osuarul, pe peretii caruia sunt montate placi de marmura cu numele unor militari cazuti la datorie; al doilea, vertical, are forma unui turn cu foisor, spre care duce o scara in spirala. În mausoleu sunt depuse, in 31 de cripte, osemintele a peste 2.300 de militari romani.

In anii '80, acesta a fost supus unui amplu proces de renovare si modernizare, capatand infatisarea unui original complex monumental. In apropierea mausoleului s-a construit un muzeu, in cadrul caruia sunt expuse marturii ale luptelor desfasurate in zona in toamna anului 1916. De asemenea, in interiorul mausoleului au fost fixate basoreliefuri care redau scene de lupta, chipuri de eroi, actiuni ale populatiei din zona pentru sprijinirea trupelor luptatoare. La intrarea in mausoleu, pe un fel de parapet din beton, de forma semicirculara, se afla inscrise cu litere aurite, intr-un incadrament marcat cu frunze de stejar si laur, doua texte ce glorifica sacrificiul eroilor.

 

 

 

Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu este un baraj de anrocamente de 107 m înălţine, situat pe raul Dambovita.. Lacul de acumulare Pecineagu este utilizat pentru alimentări cu apă, producţie de energie hidroelectrică şi irigaţii.

Barajul Pecineagu este situat pe cursul superior al râului Dâmboviţa, într-o depresiune dintre munţii Piatra Craiului şi munţii Iezer-Păpuşa. Barajul este executat din anrocamente, cu o mască amonte din beton armat. Barajul are o înălţime de 107 m şi o lungime la coronament de 267 m. La baza măştii de etanşare este executată o galerie perimetrală pe conturul căreia au fost executate 50 de foraje verticale de drenaj.

 

 

 

Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara este situata in partea sudica a Masivului Piatra-Craiului, zona Rucar, pe drumul spre Cabana Brusturet - Dambovicioara se caracterizeaza printr-un relief carstic variat, spectaculos. Lunga de peste 250 m, aceasta pestera are aspectul unei galerii putin ramificate, traseul sau fiind putin ascendent.

 

 

Masivul Iezer-Papusa 

Masivul Iezer-Papusa se situeaza intre Muntii Fagarasului si Piatra Craiului. Aceste 2 masive muntoase din urma fiind mult mai cunoscute, turistii acorda o atentie poate nemeritat de mica M. Iezer Papusa. O larga cununa de culmi inalte si golase, depasind pe alocuri altitudinea de 2300-2400m, se oranduieste armonios in jurul unuia din principalele cursuri de apa argesene-raul Targului, sprijinindu-se pe doi piloni puternici-vf. Iezerul Mare, de 2462m si vf.Papusa, de 2391m, ale caror creste alcatuiesc complexul montan care poarta denumirea de muntii Iezer. Desi, sunt mai inalti ca M. Piatra Craiului, suprafata lor este de asemenea mai extinsa. Dar spre deosebire de aceasta, lipsesc versantii stancosi, in locurl lor apar culmile domoale, lungi, masive, inierbate. Zona seamnana mai mult cu segmentul estic al Fagarasilor. In vale se disting lacul si barajul Rausor, la E Vf. Rosu 2469 m. Culmea principala a muntilor Iezer, in lungime de peste 40 km, se inconvoaie ca o potcoava in jurul izvoarelor raului Targului, altitudinea ei medie de peste 2200m. fiind intrerupta nu numai de piscuri numeroase de peste 2300-2400m, dar si de o curmatura adanca si larga-Spintecatura Papusii-care desparte Iezerul Mare de Papusa.

 


 

Cetatea Rasnov

Situata pe drumul de veche traditie Brasov-Rucar-Campulung Muscel, ce lega Transilvania de Tara Romaneasca, cetatea Rasnov a facut fata multor asedii, o singura data luptatorii ei  fiind siliti sa deschida portile, in anul 1612, din cauza lipsei de apa. Prima mentiune documentara despre Cetatea Taraneasca a Rasnovului dateaza din anul 1335 cand, in urma unei noi navaliri a tatarilor in Tara Barsei, a fost pustiit intregul tinut, cu exceptia Cetatii Rasnovului si a cetatii de pe dealul Tampa de la Brasov. Nucleul principal al cetatii are accesul amenajat pe latura de est, intrarea fiind prevazuta cu un bastion circular/barbacana, pe aceeasi latura aflandu-se si un turn poligonal. In interiorul incintei se pastreaza ruinele a peste 30 de case menite sa adaposteasca pe locuitorii asezarii sau bunurile acestora. Una din cladirile de locuit este datata de o inscriptie din 1562. Cetatea a “gazduit” in anul 1600 trupele lui Mihai Viteazu dupa infrangerea de la Miraslau.

 

 

 

Castelul BRAN

Castelul Bran poarta numele unui sat construit de-a lungul drumului comercial ce lega odinioara Valahia de Transilvania,drum situat in interiorul unei trecatori flancate de o parte si alta de Muntii Bucegi si Piatra Craiului,doua masive importante ale Carpatilor.

Castelul Bran a fost intodeauna inclus in ghidurile turistice ale regiunii,deoarece conform legendei, Dracula obisnuia adesea sa vina aici.

Edificiul a fost construit in 1382 de catre locuitorii Brasovului,fiind amplasat pe o stanca inalta,pentru a permite supravegherea intregii regiuni.In 1395,Mircea cel Batran,printul Valahiei,a incheiat un tratat de alianta cu Sigismund de Luxemburg,luand in posesie Castelul Bran.

Citadela are patru turnuri amplasate in cele patru puncte cardinale.Ca si zidurile castelului,turnurile sunt construite din piatra masiva.Camerele si coridoarele din incinta Branului formeaza un labirint misterios,iar in curtea interioara se afla o fantana care face legatura cu ascunzatorile subterane.

Castelul Bran a fost si unul din locurile favorite ale Reginei Maria,a carei inima,aflata intr-o caseta de argint,a fost gasita intr-o nisa a edificiului.

Aplasare : pe ruta Bucuresti - Pitesti - Campulung - Rucar - Bran - Brasov, in sudul judetului Brasov si la doar 37 km distanta fata de capitala judetului.

 

 

 

 

 

 


Taxe de intrare muzeu Bran:


Castelul Bran - Bran
12 RON / persoana - turisti romani si straini
6 RON elevi, studenti, militari
9 RON lei taxa aparat foto
18 RON taxa camera video
"Castelul Groazei"- 15 RON / persoana

 

Manastirea Curtea de Arges

Printre cele mai vechi asezari de care vorbeste istoria noastra se numara si Curtea de Arges cu imprejurimile ei. Dintre monumentele care au fost faurite de-a lungul veacurilor, din cite au impodobit Argesul voievodal, de buna seama ca biserica inaltata de Neagoe Basarab (1512-1521) este cea mai valoroasa constructie de arta si arhitectura bisericeasca.

 

 

Cetatea Poienari

La patru kilometri de barajul Vidraru, cocotata pe un varf de munte, la o altitudine de 860 de metri, se afla Cetatea Poienari, locul unde Vlad Tepes   s-a retras din calea turcilor. Accesul pana la zidurile ei groase este si azi un chin, pentru ca nu se lasa cucerita decat de cei care se incumeta sa escaladeze cele 1.480 de trepte zidite in pieptul dealului.

 

 

Barajul Vidraru

Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta in luna martie 1966 si este amplasat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime. Situat intre muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, Valea lui Stan si Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 mł /s. Suprafata totala a lacului este de 393 ha, lungimea de 10,3 km, iar latimea maxima de 2,2 km in zona Valea Lupului - Calugarita. Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul inalt de 166 m, iar volumul apei este de 465 milioane mł. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra marii.

Constructia barajului a durat cinci ani si jumatate.
Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare

 

 

 

BALEA LAC

Traseul de vara este accesibil pana la cabana BALEA LAC, iarna drumul fiind nepracticabil de la cascada. Pentru a ajunge la Lacul Balea se foloseste insa linia de telecabina.

Prin apropierea cabanei trece DN 7 C – Transfagarasan.
77 km. de Sibiu
68 km de orasul Fagaras
85 km. de orasul Curtea de Arges

Aflata la numai 40 de minute de creasta somitala a masivului fagarasan, cabana Balea este punctul ideal pentru turistii care intentioneaza sa ajunga pe Varful Negoiu (2535), al doilea ca inaltime in Romania . Spre est poteca principala de creasta – marcata banda rosie – poate conduce spre amplele caldari, pana la Vf. Moldoveanu (2544 m.).
Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (1234 m.) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km. cu diferenta de nivel de 600 m. Pe suprafata inghetata a lacului de peste 4 ha. se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling.

In sezonul estival (iunie-septembrie) pe lac se poate practica canotajul.

In imediata apropiere se afla una dintre cele mai salbatice rezervatii naturale cu un impresionant numar de capre negre, marmote, care pot fi vazute de la mica distanta.

 

 

 

Manastirea Namaiesti

Este situata sub Coasta Schitului (833 m altitudine), pe versantul drept abrupt si stancos al Argesului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Interiorul propriu-zis al bisericii este sapat in piatra ( in conglomerate de Bucegi, de varsta cretaica), naosul si altarul formand o scobitura boltita de 6, 5 - 7 m. Tavanul e tot din stanca, avand deasupra prismii, turla de 6 m inaltime, contruita din caramida si luminata de patru ferestre. De asemenea, alte doua ferestre sapate in stanca - una spre miazazi si alta spre rasarit, permit patrunderea luminii. Altarul este despartit de interiorul bisericii, printr-o catapeteasma de lemn de stejar sculptat in stil roman. Usile Imparatesti si Diaconesti au terminatii in partea superioara in forma de turnuri (stil gotic) si sunt vopsite in bronz auriu. Masa din altar este tot din bloc de piatra, fixa si stabila. Spre nord, la circa 10 m de altar, se afla clopotnita, situata pe o stanca, construita din caramida si scandura. Pe versantul abrupt se grupeaza cele 14 chilii, cladite din piatra si barne, in mijlocul carora se inalta staretia - constructie realizata in spiritul arhitecturii traditionale muscelene In partea de miaza-zi se gasesc cateva morminte ale unor maici si de asemenea, pe o stanca din exterior sunt o serie de inscriptii, atat cu litere chirilice cat si latine.

 

 

 

Manastirea Cetatuia

Mănăstirea Cetăţuia este situată în comuna Cetăţeni, jud. Argeş, la 20 km SE de Câmpulung şi 47 km N de Târgovişte;
Este clădită pe vârful unei stânci şi atribuită de tradiţie sec. XIII-XIV; Biserica în stâncă, mică şi cu fragmente de pictură (sec. XIV?), a fost refăcută în 1859,1915-1916; în vecinătate, se află urme ale unei vetre de tip urban, cu două biserici databile din sec. XIII, factor activ în consolidarea voievodatului Ţării Româneşti.Parcul dendrologic Mihaiesti


Aici gasim o multime de arbori exotici , printre care: chiparosul de California, Duglusul( specie de pin ce se dezvolta numai in Austria), Tuga (un brad provenit din nordul Europei.
Aceasta gradina cu arbori exotici este intinsa pe o suprafata de 60 hectare si este protejata prin lege. Din pacate acest punt turistic este prea putin mediatizat cu toate ca este printre putinele din tara.

 

   
www.waveit.ro